Σχετικά με τις συνεχόμενες διώξεις των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και όσων κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση

Οι νέες διώξεις των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ήταν μία αρχή. Μία σειρά διώξεων που δεν φαίνεται να έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος έχει αρχίσει. 15 μήνες μετά την αιχμαλωσία των 5 μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στο Βόλο γίνεται όλο και πιο φανερή η εκδικητική μανία της εξουσίας προς τους συντρόφους που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Φανερή είναι και η λύσσα τους να μην αποφυλακιστεί κάποιος από τους συντρόφους λόγω 18μηνου. Κάτι που κατάφεραν όχι με νομικά παραθυράκια αλλά με αυθαιρεσίες και παρακάμψεις των νόμων τους που οι ίδιοι υπηρετούν με τόσο πάθος. Νόμοι που όταν τους βολεύει τους χρησιμοποιούν, όταν όχι τους αγνοούν και όταν δεν τους φτάνουν φτιάχνουν καινούριους.

Η μία δίωξη ακολουθεί την άλλη και το ένα δικαστήριο το άλλο. Κάποιες από αυτές είναι :

–          Η δίωξη για το κείμενο  «Αλληλεγγύη από τη ΣΠΦ και το Θ. Μαυρόπουλο προς το αναρχικό στέκι ΝΑΔΙΡ»  των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του αναρχικού Θεόφιλου Μαυρόπουλου

–          Τη δίωξη των ίδιων για το κείμενο «Σχετικά με τη νέα δίωξη για το κείμενο αλληλεγγύης στο στέκι Ναδίρ»

–          Δίωξη για την ανάληψη ευθύνης για το studio ATA, το οποίο σύμφωνα με τη δικογραφία οι δέκα σύντροφοι ανέβασαν στο ίντερνετ, όντας έγκλειστοι ενώ την ευθύνη για την συγκεκριμένη ενέργεια έχουν αναλάβει οι Αποκλίνουσες συμπεριφορές για τη διάδοση του επαναστατικού τερορισμού – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

–          Δίωξη του Χρήστου Τσάκαλου για το προσωπικό του κείμενο «Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Τσάκαλου από τις φυλακές Κορυδαλλού, σχετικά με τη στάση του και τις διωκτικές διαδικασίες»

–          Δίωξη του Χρήστου Τσάκαλου και του Μιχάλη Νικολόπουλου για την επίθεση στο Α.Τ Δωδεκανήσου στη Θεσσαλονίκη, ενέργεια για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και δεν συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία με τις 250 ενέργειες της οργάνωσης, που εξ’ αρχής όφειλε ν’ αποτελεί  μία ενιαία δικογραφία εφόσον αφορά ενέργειες της ίδιας οργάνωσης.

–          Προανάκριση και πλέον ανάκριση στην Ιταλία για το πακέτο – βόμβα στον τότε πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι έρευνες – ανακρίσεις αυτές αφορούσαν αρχικά τον Γιώργο Νικολόπουλο και τον Χρήστο Τσάκαλο αλλά πλέον συμπεριλαμβάνουν άλλα τρία μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γεράσιμο Τσάκαλο, Χάρη Χατζημιχελάκη και Παναγιώτη Αργυρού καθώς και δύο διωκόμενους και καταδικασμένους πρωτόδικα για συμμετοχή στην οργάνωση, παρόλο που αρνούνται κάθε συμμετοχή τους σε αυτή τους αναρχικούς Αλέξανδρο Μητρούσια και Γιώργο Καραγιαννίδη. Η δικογραφία αυτή έχει μεταφερθεί ήδη σε ανακριτές στη Μπολόνια. Εδώ να τονίσουμε και την χρονική συγκυρία που το Ιταλικό κράτος επέλεξε να παραπέμψει τους συντρόφους ως αντίποινα και σε μία προσπάθεια να επιδείξει έργο κατά της τρομοκρατίας, δηλαδή αμέσως μετά το χτύπημα του πυρήνα Όλγα της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας στην Ιταλία, ο οποίος πυροβόλησε στα πόδια τον Roberto Adinolfi, διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare.

Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε επί μακράν τις κρατικές μεθοδεύσεις για να κάμψουν το ηθικό των συντρόφων και την απέλπιδα προσπάθειά τους να τους “συμμορφώσουν”, να πέσουν στη σιωπή και την πολιτική αδράνεια. Μία προσπάθεια των εισαγγελικών αρχών που εκδηλώθηκε και με την επιβολή των περιοριστικών όρων της μη επικοινωνίας με τους συγκατηγορουμένους τους  και την απαγόρευση εισόδου τους στα πανεπιστημιακούς χώρους (οι χώροι που γίνονται κατά πλειοψηφία οι πολιτικές ζυμώσεις, αναρχικές συνελεύσεις και εκδηλώσεις) στους τρεις συντρόφους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση αλλά δεν προφυλακίστηκαν για τις 250 ενέργειες της ΣΠΦ Μασούρα, Καρακατσάνη, Αντωνίου.

Εδώ όμως θα σταθούμε στη δημιουργία νόμων που σκοπό έχουν να ποινικοποιήσουν τον λόγο, να κάμψουν την αλληλεγγύη και να απομονώσουν τους έγκλειστους συντρόφους μας. Η κατηγορία έρχεται με τον 4ο κατά σειρά τρομονόμο και αφορά την “προτροπή σε κακουργηματικές πράξεις”. Κάθε κείμενο που δημοσιεύεται και έχει την υπογραφή της ΣΠΦ είναι και μία εν δυνάμει δίωξη. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Σε πλήρη συνεργασία της ελληνικής δικαστικής μαφίας με την ιταλική φαίνεται να αρχίζει μία ιστορία χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μιλάμε για ένα νόμο που ποινικοποιεί το λόγο αφού η θωράκιση με αλλεπάλληλους τρομονόμους για κάθε ανατρεπτική πράξη δεν φτάνει να επιβάλλει τη σιωπή και την αδράνεια στις τάξεις των αναρχικών.

Τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς με τη διεθνή τους απεύθυνση/ αλληλεγγύη/ διάλογο έχουν συμβάλλει με τα κείμενά τους στη διεύρυνση και ενίσχυση της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI), τη δημιουργία του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου (FRI) και της Μαύρης Διεθνούς των αναρχικών της πράξης. Οι πυρήνες της FAI ξετρυπώνουν σε πολλές χώρες παγκοσμίως (Χιλή, Βολιβία, Εκουαδόρ, Ινδονησία, Αγγλία, Ισπανία, Μεξικό, Ιταλία, Ρωσία κ.λπ.) συχνά τα χτυπήματα είναι αφιερωμένα στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αν δεν χρησιμοποιούν και το ίδιο όνομα (Ελλάδα, Ολλανδία, Μεξικό, Ρωσία). Έτσι λοιπόν η εξουσία αποφάσισε να ποινικοποιήσει τα κείμενα των φυλακισμένων μελών της, μήπως και σταματήσουν να επικοινωνούν με τον “έξω” κόσμο και να προωθούν τις ιδέες τους, μήπως και τους λυγίσει επιτέλους. Κάτι που οι σύντροφοι έχουν αποδείξει ότι δε θα συμβεί ποτέ. Ο ανατρεπτικός διάλογος σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και θα συνεχιστεί με την προοπτική δημιουργίας γεγονότων παγκόσμια, με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του συστήματος.

Σε μια περίοδο που το σύστημα νοσεί σε όλους του τους τομείς, αυτό που κάνει είναι να ενισχύει το οπλοστάσιό του νομικά και να αυξήσει την καταστολή χτυπώντας τα κομμάτια που αποτελούν απειλή για την πολυπόθητη κοινωνική συναίνεση και πόσο μάλλον τα κομμάτια εκείνα που προωθούν την ολοκληρωτική κατά μέτωπο ρήξη με το καθεστώς. Πρώτος στόχος τα κείμενα των φυλακισμένων συντρόφων μας και σαφώς μια πιλοτική εφαρμογή για τη διεύρυνσή του συνολικά στην ποινικοποίηση του αναρχικού – ανατρεπτικού λόγου. Έτσι λοιπόν τα 9 μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος δικάζονται στις 27 Ιουνίου για το κείμενο αλληλεγγύης στο αναρχικό στέκι Ναδίρ, το κείμενο σχετικά με τη νέα δίωξη για το κείμενο αλληλεγγύης στο στέκι Ναδίρ, την ανάληψη ευθύνης για το Studio ATA. Η κατηγορία είναι “προτροπή σε κακουργηματικές πράξεις” για τη φράση τους “ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΠΙΣΩ, ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ”.

Από τη πλευρά μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως θα μείνουμε ακέραιοι δίπλα στους συντρόφους μας. Θα συνεχίσουμε να διαδίδουμε τον λόγο τους σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και τα νομικά τους κατασκευάσματα δε είναι ικανά να μας σταματήσουν από το να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς  με κάθε εφικτό τρόπο. Οι κραυγές που διατρανώνουν με σθένος και επιμονή, το πάθος για άρνηση της εξουσίας, είναι μια ενιαία φωνή που ταράζει την ραθυμία της κανονικότητας και της υποταγής. Και που δεν θα σταματήσει να ακούγεται ποτέ όσο υπάρχει αυτός ο πολιτισμός και όλα τα γνωρίσματα που τον αποτελούν… 

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

27 ΙΟΥΝΙΟΥ 09:00 π. μ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε

όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση

One thought on “Σχετικά με τις συνεχόμενες διώξεις των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και όσων κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *