Αλληλεγγύη στην Όλγα Οικονομίδου, μέλος στης ΣΠΦ, που βρίσκεται από τις 04/05 στην απομόνωση των γυναικείων φυλακών στα Διαβατά

Η Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βρίσκεται από τις 04/05 στην απομόνωση των γυναικείων φυλακών στα Διαβατά παρακολουθούμενη 24 ώρες το 24ωρο από κάμερα που βρίσκεται μέσα στο κελί της. Ο λόγος είναι η άρνηση του σωματικού ελέγχου, που παρόλα τα μηχανήματα ελέγχου σε όλες τις φυλακές, απαιτείται από τους νεοεισερχομένους κρατούμενους να βγάζουν τα ρούχα τους (στις κρατούμενες απαιτούν να κάνουν και κολπικό έλεγχο). Μία διαδικασία που σκοπό έχει να κάμψει την αξιοπρέπειά τους και που θα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αρνούνται κάθε φορά.

Η μεταγωγή της συντρόφισσας στις φυλακές Διαβατών έγινε μετά από πειθαρχική μεταγωγή από τις φυλακές Θήβας λόγω ξυλοδαρμού μιας άλλης κρατούμενης – ρουφιάνας της υπηρεσίας των φυλακών. Λόγω της άρνησής της να υποβληθεί στον σωματικό έλεγχο της επιβλήθηκε άλλη μία πειθαρχική μεταγωγή η οποία εδώ και 25 μέρες σκόπιμα και εκδικητικά δεν εκτελείται από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών.

Η στάση των ανθρωποφυλάκων βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εντολές των μπάτσων και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Από κοινού κάνουν προσπάθειες να λυγίσουν τους αγωνιζόμενους κρατούμενους με κάθε τρόπο, ακόμα και όταν ο σωφρονιστικός τους κώδικας δεν το επιτρέπει. (Η παραμονή κάποιου κρατούμενου σε καθεστώς απομόνωσης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 10 συνεχόμενες μέρες). Προσπάθειες που εμφανώς πέφτουν στο κενό. Σχεδόν ένα μήνα μετά η Όλγα παραμένει στην απομόνωση και ύστερα από τη δική ανυποχώρητη στάση έχει καταφέρει να καλύπτει την κάμερα που βρίσκεται στο κελί της.

Η αλληλεγγύη πρέπει να παραμένει ζωντανή δίπλα σε κινήσεις κρατουμένων και αλώβητη, αντικειμενική και σε εγρήγορση σε υποθέσεις που αφορούν πολιτικούς κρατούμενους. Κατά τη γνώμη μου οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης δεν πρέπει να περιορίζονται σε εθιμοτυπικές ημερομηνίες όπως π.χ. την πρωτοχρονιά, αλλά να διατηρούν τα αντανακλαστικά τους ώστε να μεταλλάσσονται σε μοχλό πίεσης όταν τα σωφρονιστικά καπρίτσια δοκιμάζουν τους κρατούμενους. Η αλληλεγγύη πρέπει να είναι εργαλείο για να αναδεικνύει τις υποθέσεις των αναρχικών κρατούμενων όχι προσωποκεντρικά, όχι με βάση τις προσωπικές σχέσεις, όχι με κριτήρια ενοχής-αθωότητας. Άλλωστε σε αυτό τον κόσμο κανείς δεν είναι αθώος, είμαστε όλοι ένοχοι. Άλλοι για τη συνειδητοποίησή τους και τη δράση τους ενάντια σε ότι τους καταπιέζει και άλλοι για την ανοχή τους στους καταπιεστικούς θεσμούς.

Όλγα Οικονομίδου

Συμμεριζόμενοι την άποψη της συντρόφισσας δηλώνουμε πως η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη. Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους κρατούμενους, δίπλα σε εκείνους που με προσωπικό κόστος υψώνουν το ανάστημά τους αγνοώντας τον εγκλεισμό τους, δίπλα σε εκείνους που προωθούν σε πείσμα των καιρών την ανατρεπτική δράση, δίπλα σε εκείνους που έχουν κηρύξει πόλεμο με την εξουσία και όλες τις εκφάνσεις της. Είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα της συντρόφισσας Όλγα Οικονομίδου και θα σταθούμε δίπλα της σε όλη την διάρκειά του.

“ Η στάση της Όλγας είναι άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα αξιοπρέπειας στη φαρέτρα της αναρχικής παρακαταθήκης  με το οποίο ο καθένας που θεωρεί τον εαυτό του Αναρχικό Επαναστάτη και αναρχικό της Πράξης, μπορεί να οπλιστεί και να υπερασπιστεί τις αναρχικές αξίες και την ελευθερία. […]

[…]Μπορεί να μας πιάσατε αιχμαλώτους, όμως δεν μας νικήσατε. Δεν πρόκειται να παραδοθούμε ποτέ. Δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλον με μία υπόσχεση στα μάτια. «Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους αναρχικούς της πράξης δεν είναι μόνο λόγια…»”

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πρώτης περιόδου

 

Συνέλευση αλληλεγγύης στη ΣΠΦ και σε

όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *