Δίκη ΣΠΦ 08/06/2012

15 λεπτά κράτησε η σημερινή συνεδρίαση του στρατοδικείου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι σύντροφοι Δαμιανός Μπολάνο, Χρήστος Τσάκαλος, Γιώργος και Μιχάλης Νικολόπουλος αποχώρησαν για δεύτερη φορά από τη διαδικασία, εμμένοντας στις δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας, όπου και είχαν κάνει ξεκάθαρο πως όσο η συντρόφισσά τους Όλγα Οικονομίδου βρίσκεται κλειδωμένη στην απομόνωση στα κολαστήρια στα Διαβατά οι ίδιοι, εις ένδειξη αλληλεγγύης, θα αποχωρούν από τη διαδικασία, απαιτώντας να μην πραγματοποιηθεί καν. Το ίδιο έκανε και ο Χάρης Χατζημιχελάκης, ο οποίος ως μάρτυρας έστειλε γραπτή δήλωση πως δεν πρόκειται να καταθέσει όσο η Όλγα Οικονομίδου συνεχίζει να κρατείται στην απομόνωση.

Να τονίσουμε ότι η Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI/ IRF,  βρίσκεται σε κελί απομόνωσης στα Διαβατά από τις 04/05 επειδή αρνήθηκε να υποβληθεί στον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που απαιτούσαν οι ανθρωποφύλακες για να την βάλουν μαζί με τον γενικό πληθυσμό της φυλακής. Η μεταγωγή της συντρόφισσας στις φυλακές Διαβατών έγινε μετά από πειθαρχική μεταγωγή από τις φυλακές Θήβας λόγω ξυλοδαρμού μιας άλλης κρατούμενης – ρουφιάνας της υπηρεσίας εκεί των φυλακών Περισσότερο από ένα μήνα μετά της επιβάλλουν συνεχόμενες ποινές και 10ήμερα στην απομόνωση για το ίδιο “παράπτωμα” σε μία προσπάθεια να κάμψουν τις αντιστάσεις της. Προσπάθεια που παραμένει άκαρπη. Με την άκαμπτη στάση της έχει καταφέρει να καλύπτει με σεντόνι την κάμερα που βρίσκεται στο κελί της.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *