Παράμβαση στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Όλγα Οικονομίδου που βρίσκεται πλέον 39 μέρες στην απομόνωση

Παράμβαση στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Όλγα Οικονομίδου που βρίσκεται πλέον 39 μέρες στην απομόνωση των φυλακών στα Διαβατά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10/06 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 40 Σύντροφοι/ισσες μαζευτήκαμε από τις 8 έξω από το χώρο της συναυλίας και μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, και αυτό της ίδιας της συντρόφισσας. Γύρω στις 10 έγινε παρέμβαση και διέκοψε η συναυλία για να διαβαστεί από το μικρόφωνο το παρακάτω κείμενο :

Η Όλγα Οικονομίδου, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, βρίσκεται από τις 04/05 στην απομόνωση των γυναικείων φυλακών στα Διαβατά παρακολουθούμενη 24 ώρες το 24ωρο από κάμερα που βρίσκεται μέσα στο κελί της. Ο λόγος είναι η άρνηση του σωματικού ελέγχου, που παρόλα τα μηχανήματα ελέγχου σε όλες τις φυλακές, απαιτείται από τους νεοεισερχομένους κρατούμενους να βγάζουν τα ρούχα τους (στις κρατούμενες απαιτούν να κάνουν και κολπικό έλεγχο). Μία διαδικασία που σκοπό έχει να κάμψει την αξιοπρέπειά τους και που θα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αρνούνται κάθε φορά.

Η στάση των ανθρωποφυλάκων βρίσκεται για ακόμα μία φορά σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις εντολές των μπάτσων και των πολιτικών τους προϊσταμένων. Από κοινού κάνουν προσπάθειες να λυγίσουν τους αγωνιζόμενους κρατούμενους με κάθε τρόπο, ακόμα και όταν ο σωφρονιστικός τους κώδικας δεν το επιτρέπει. (Η παραμονή κάποιου κρατούμενου σε καθεστώς απομόνωσης δεν μπορεί να ξεπερνά τις 10 συνεχόμενες μέρες). Προσπάθειες που εμφανώς πέφτουν στο κενό. Περισσότερο από ένα μήνα μετά η Όλγα παραμένει στην απομόνωση και ύστερα από τη δική ανυποχώρητη στάση έχει καταφέρει να καλύπτει την κάμερα που βρίσκεται στο κελί της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΟΛΓΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

εδώ το video :

MOV

το πανώ γράφει που σηκώθηκε ταυτόχρονα γράφει :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One thought on “Παράμβαση στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Όλγα Οικονομίδου που βρίσκεται πλέον 39 μέρες στην απομόνωση”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *