Οι τρεις τελευταίες συνεδρίες για το δικαστήριο για το Χαλανδρι

20/07

Στη συνεδρία του δικαστηρίου στις 20/07 οι σύντροφοι δεν παρουσιάστηκαν στην αγόρευση του εισαγγελέα απαξιώνοντας αυτή τη διαδικασία αλλά και τον ίδιο τον εισαγγελέα.

Στην αρχή της αγόρευσής του, σχολίασε την απουσία των συντρόφων λέγοντας “δεν με τιμήσανε με την παρουσία τους”. Συνέχισε με ένα λογύδριο – παραλήρημα υπέρ της δημοκρατίας και πως όλοι πρέπει να υποτάσσονται στους νόμους της. Τελείωσε προτείνοντας την ενοχή των συντρόφων κατά το κατηγορητήριο.

25-26/07

Στις δύο συνεδρίες του δικαστηρίου που έγιναν στις 25 και 26 Ιουλίου ξεκίνησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Όπως δήλωσε ένας απ’ τους δικηγόρους, οι τέσσερις σύντροφοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έχουν διαφοροποιήσει τη θέση τους απ’ τον “υπερασπιστικό” λόγο των δικηγόρων καθώς δεν αναγνωρίζουν την εξουσία του δικαστηρίου και δεν απολογούνται. Έτσι οι αγορεύσεις των δικηγόρων εκφράζουν τους ίδιους και όχι την αναρχική στάση της ΣΠΦ. Φυσικά όλοι οι δικηγόροι στις αγορεύσεις σεβάστηκαν τις επιλογές και τη στάση των τεσσάρων συντρόφων, και αντέστρεψαν τις κατηγορίες δηλώνοντας πως το κράτος είναι ο τρομοκράτης. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Οι δικηγόροι τόνισαν ότι διαχωρίζουν την ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ’ την ποινική ευθύνη.

Εδώ να τονίσουμε πως τα μέλη της ΣΠΦ, έχουν ξεκαθαρίσει με δηλώσεις τους πως η ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει για αυτούς και ενεργή υπεράσπιση όλων των επιθέσεων της ΣΠΦ. Από κει και πέρα θεωρούν πως η θεωρία και η πράξη δε διαχωρίζονται, γι’ αυτό δεν ισχυρίστηκαν ποτέ ότι διώκονται για τις ιδέες τους, αλλά για την επιλογή τους να οπλιστούν και να επιτεθούν στις δομές της εξουσίας και της κοινωνίας της με κάθε μέσο, με κείμενα, με φωτιές, με μολότοφ, με βόμβες, με όπλα… Είναι η επιλογή να συμμετάσχουν στη διαρκή αναρχική εξέγερση. Μια επιλογή για την οποία παραμένουν αμετανόητοι. Μια επιλογή που κρατάνε ζωντανή ακόμα και μέσα απ’ τη φυλακή με τα κείμενα, τα βιβλία, τη στάση τους απέναντι στο σωφρονιστικό σύστημα, την απόπειρα απόδρασης, την άρνηση απολογίας τους στο δικαστήριο…

Όπως έχουν δηλώσει άλλωστε οι σύντροφοι της ΣΠΦ : “Εμείς είμαστε αναρχικοί της πράξης. Οι ιδέες και οι θεωρίες που δεν τολμούν να γίνουν πράξεις, παραμένουν δειλές φλυαρίες και τρέφονται με δικαιολογίες και αναστολές απραξίας. Εμείς δε διωκόμαστε απλά για κάποιες όμορφες αναρχικές ιδέες που αποτυπώσαμε σε κάποιο κομμάτι χαρτί, αλλά για την ΕΠΙΛΟΓΗ μας οι ιδέες μας να μιλήσουν και μέσα απ’ τη φλόγα που ανάβει το φυτίλι, απ’ το στουπί που αγκαλιάζει τη μολότοφ, απ’ την κάνη ενός όπλου που είναι ακόμα ζεστή…”

Το δικαστήριο αναβλήθηκε για Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται και οι μεταγωγές των συντρόφων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε αυτές που είναι “χρεωμένοι” ο καθένας. Συγκεκριμένα οι Δαμιανός Μπολάνο και Μιχάλης Νικολόπουλος αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές Τρικάλων, ο  Χρήστος Τσάκαλος στις φυλακές Γρεβενών ενώ ο Γιώργος Νικολόπουλος σε αυτές στην Κομοτηνή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *