Δίκη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς (συνεδρίες 27, 28 και 29)

27η συνεδρία Τετάρτη 5/09/2012

Σε αυτή τη συνεδρία τα 4 μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αρνήθηκαν να εμφανιστούν στο δικαστήριο. Αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στις εκδικητικές μεταγωγές που υπέστησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στις φυλακές Κορυδαλλού ένα εικοσιτετράωρο πριν τη δίκη τους. Το δικαστήριο διέκοψε για Παρασκευή 7/09/

 

28η συνεδρία Παρασκευή 7/09/2012

Σε αυτή τη συνεδρία ο Χρήστος Τσάκαλος, μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, αρνήθηκε να εμφανιστεί στο δικαστήριο και έστειλε την παρακάτω δήλωση:

Αρνούμαι να παραστώ στο τσίρκο του δικαστηρίου σας. Η πρότασή σας βρομάει υποταγή και το σόου σας είναι φτηνό και αποκρουστικό. Όσο για την καταδικαστική σας απόφαση, κάντε την κορνίζα και βάλτε τη στα γραφεία σας, γιατί μου είναι αδιάφορη… Τίποτα δεν θα σταματήσει τη δράση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας-Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Ο λύκος μέσα μας παραμένει άγρυπνος και δεν λησμονεί… Τίποτα δεν τελείωσε… όλα συνεχίζονται… Η αναρχία και η εξεγερτική δράση ή θα είναι παράνομη ή δεν θα είναι τίποτα…

Στη διάρκεια της συνεδρίας δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, Μπολάνο Δαμιανό, Μιχάλη και Γιώργο Νικολόπουλο, και στους δικαστές.

Ο πρόεδρος έκανε αναφορά στη φράση που είχαν χρησιμοποιήσει σε προηγούμενη συνεδρία τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους δικαστές είπαν “βάλτε τα ελαφρυντικά σας στον κώλο σας…”. Οι σύντροφοι επανέλαβαν αυτή τη φράση απαξιώνοντας έτσι πλήρως το δικαστήριο και δηλώνοντας τιε εχθρικές τους προθέσεις για την κρατική δικαιοσύνη. Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια τόσο της προηγούμενης, όσο και αυτής της δίκης για την “υπόθεση Χαλανδρίου” τα μέλη της Σ.Π.Φ. έχουν κρατήσει μια απόλυτα αντιδικαστική στάση, είτε μέσα από την άρνηση παρουσίας τους στη δικαστική αίθουσα και την παύση δικηγόρων, είτε μέσα από τις αναρχικές δηλώσεις που κάνουν εκεί ενάντια στο κράτος και την κοινωνία του, είτε με τις επιθετικές χειρονομίες τους απέναντι στους δικαστές (πέταγμα φέιγ – βολάν, υβριστική συμπεριφορά στον εισαγγελέα, επίθεση ενάντια στους μπάτσους του δικαστηρίου κ.ά.).

Στην ένταση που δημιουργήθηκε σε αυτή τη συνεδρία, οι σύντροφοι έβρισαν τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα ενώ ταυτόχρονα ο Δ. Μπολάνο σηκώθηκε και πέταξε ένα γεμάτο μπουκάλι νερό, το οποίο έσπασε χτυπώντας στη δικαστική έδρα. Αμέσως οι σύντροφοι περικυκλώθηκαν από τους μπάτσους, που τους εμπόδισαν να εκδηλώσουν περαιτέρω τις απειλητικές τους διαθέσεις και το συμβάν συνεχίστηκε στο λεκτικό! Ως επίλογο της δίκης, οι σύντροφοι έπαψαν τους δικηγόρους τους και αποχώρησαν διακόπτοντάς τη. Φεύγοντας, καθώς έβριζαν τους δικαστές, πρόλαβαν να τους φτύσουν στη μούρη. Η συνεδρία έληξε αμέσως και η επόμενη ορίστηκε για Τρίτη 11/09.

29η συνεδρία Τρίτη 11/09/2012

Στη σημερινή συνεδρία δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ παράλληλε δεν υπήρχαν ούτε δικηγόροι. Τα 4 μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς έστειλαν γραπτές δηλώσεις ότι αρνούνται να εμφανιστούν στο δικαστήριο – τσίρκο, όπως το αποκαλούν, και δεν δέχονται να εκπροσωπηθούν από κανένα δικηγόρο. Το δικαστήριο παρ’ όλα αυτά τους διόρισε νέους δικηγόρους αν και, όπως είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος, είναι δεδομένο ότι οι σύντροφοι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αποκλείεται να τους δεχτούν. Η επόμενη συνεδρία ορίστηκε για Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *