Δήλωση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στη συνεδρία στις 19/11/2012

Η δήλωση αυτή διαβάστηκε από το μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμο Τσάκαλο:

Επειδή η σιωπή δεν είναι χρυσός και συχνά κουβαλάει πάνω της τη σύγχυση, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάτι σαν αναρχικοί αντάρτες πόλης που συμμετέχουμε στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Δεν έχουμε πρόθεση να μιλήσουμε ή να δικαιολογήσουμε τις πράξεις μας σε μαριονέτες του συστήματος που κρύβουν τη δειλία τους πίσω απ’ το δικαστικό τους αξίωμα.

Εσείς δικάζετε στο όνομα του νόμου και εμείς πράττουμε στο όνομα της αναρχικής συνείδησής μας. Εσείς διαλέξατε για αλήθεια σας μια κοινωνία που τα μνημεία της είναι οι φυλακές, οι τράπεζες, τα αστυνομικά τμήματα, τα υπουργεία και τα δικαστήρια και εμείς έναν κόσμο αξιοπρέπειας, ελεύθερης συνείδησης, αναρχικής εξέγερσης και αυθεντικών νοημάτων και επιθυμιών.

Δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκρισης, ούτε διαλόγου. Υπάρχει μόνο η ένοπλη αναμέτρηση ανάμεσα στους ιεροεξεταστές και αυλικούς της υπάρχουσας κοινωνίας και τους αρνητές της. ‘όπως ο Προμηθέας, κλέβουμε τη φωτιά της αυτοκρατορίας σας και με αυθάδεια και αναίδεια την εξαπολύουμε εναντίον σας για να πυρπολήσει όλα τα είδωλα εξουσίας που εκπροσωπείτε.

Δεν παίζουμε στην παράστασή σας ούτε χωράμε στα νομικά σας πλαίσια. Οι σελίδες του κατηγορητηρίου σας φαντάζουν μικρές για να μπορέσουν να χωρέσουν και να περιγράψουν το μέγεθος της επίθεσης που θέλουμε να εξαπολύσουμε ενάντια στο καθεστώς της δημοκρατίας και την κοινωνία των υποταγμένων της.

Κρατείστε ακόμα αρκετές κενές σελίδες στα δικόγραφα και στα κατηγορητήριά σας γιατί ο αγώνας δεν τελείωσε, ούτε εμείς ως Συνωμοσία θα παραδώσουμε ποτέ τα όπλα. Υπάρχουν ακόμα επιθυμίες που δεν φυλακίστηκαν, μάτια που δεν φοβήθηκαν τον εχθρό, στόματα που δεν μίλησαν τη γλώσσα του συμβιβασμού, κεφάλια που δεν έσκυψαν απέναντι στην αυτοκρατορία της εξουσίας…

Καμία καταδικαστική απόφαση και καμία φυλακή δεν θα αλλάξει την επιλογή μας. Η επιλογή της διαρκούς επίθεσης παραμένει μέχρι το τέλος…

Όσον αφορά την εμφάνισή μας στο δικαστήριο, αρνούμαστε να παρουσιαζόμαστε ως πειθαρχημένοι και υποτονικοί κατηγορούμενοι που αγωνιούν για την απόφαση των δικαστών τους.

Σας έχουμε γραμμένους και ούτε καν σας βλέπουμε… Όμως επειδή σε αυτή τη δίκη, κατηγορούνται κι άλλα άτομα που δεν είχαν, ούτε θα μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, σε κάθε συνεδρία θα παρευρίσκονται κάποιοι σύντροφοι από εμάς για να διακόψουν την παραμικρή πιθανότητα σύγχυσης που θα μπορούσε να δημιουργηθεί… Για αυτό, σε αυτό το σημείο επισημαίνουμε προς όλους, φίλους και εχθρούς, δικηγόρους και κατήγορους, να περιοριστούν στον νομικό τομέα που τους αναλογεί και μην γίνει οποιαδήποτε αναφορά στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς είμαστε εμείς οι ίδιοι και οι αναρχικοί της πράξης που έχουν νιώσει την ανάσα της εξεγερμένης φωτιάς να ζεσταίνει τα κουκουλωμένα τους πρόσωπα, καθώς βαδίζουν ενάντια στην εποχή τους, κόντρα στον βηματισμό της μάζας…

Ζήτω η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Ζήτω η Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο

 

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *