Δικαστήριο Σ.Π.Φ : Συνεδρίες 29/06 και 10/07

Στη συνεδρία στις 29 Ιουνίου του στρατοδικείου εναντίον της αναρχικής οργάνωση Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς, ο εισαγγελέας πρότεινε να διαβαστούν η μπροσούρα της Συνωμοσίας “Ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει…” καθώς και η προκήρυξη για την ανατίναξη του Πρωτοδικείου. Τα κείμενα διαβάστηκαν απ’ τον πρόεδρο και η δίκη διεκόπη για να ακολουθήσουν στην επόμενη συνεδρία οι “απολογίες” των συντρόφων.

Στην συνεδρία στις 10 Ιουλίου ήταν η ώρα των απολογιών των 4 συντρόφων της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία των απολογιών, ο Μιχάλης Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Συνωμοσία δεν απολογείται, δε μετανιώνει, δεν υποχωρεί ενώ συμπλήρωσε ότι ο αναρχικός πόλεμος συνεχίζεται… Αμέσως μετά ο Χρήστος Τσάκαλος πρόσθεσε ότι οι δικαστές είναι γελοίοι αν περιμένουν ότι θα απολογηθούν οι σύντροφοι ενώ επισήμανε πως όλοι τους είναι περήφανοι που είναι μέλη της Σ.Π.Φ. και συμμετέχουν στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF).

Τέλος πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δικαστές “και για να μην ξεχνιόμαστε τα ελαφρυντικά της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης σας να τα βάλετε στον κώλο σας…” Μετά από αυτό οι 4 σύντροφοι σηκώθηκαν και αποχώρησαν βρίζοντας τους δικαστές, με ισχυρή συνοδεία μπάτσων που τα έχασαν μπροστά στη στάση των συντρόφων και φοβήθηκαν μήπως επιτεθούν στους δικαστές, γι’ αυτό σχημάτισαν έναν κύκλο γύρω από τους 4 συντρόφους. Παράλληλα οι λιγοστοί σύντροφοι που βρίσκονταν στο ακροατήριο φώναξαν το σύνθημα “Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά”. Το δικαστήριο διέκοψε και όταν ξαναξεκίνησε  οι 4 σύντροφοι δεν επέστρεψαν στην αίθουσα, αποφασίζοντας να μην εμφανιστούν και να μη δώσουν “απολογίες”.

Το δικαστήριο αναγκαστικά ξαναδιέκοψε και αποφάσισε η επόμενη συνεδρία στις 20 Ιουλίου να αρχίσει με την αγόρευση του εισαγγελέα. Καθώς έφευγαν οι 4 σύντροφοι για να επιστρέψουν με την ειδική συνοδεία μπάτσων στις φυλακές συνάντησαν στο διάδρομο εξόδου τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τότε ο Δαμιανός Μπολάνο του φώναξε “Θα ψοφήσεις πρόεδρε…” και ο πρόεδρος ξανακρύφτηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου προκαλώντας το γέλιο των συντρόφων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *