ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟQue-viva-la-Anarquia  

Θεωρήσαμε σημαντικό να παρέμβουμε, φυσικά όχι για την νομική υπεράσπιση, καθώς δεν μας αφορά και δεν μας ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο, θέλοντας να δηλώσουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας στον αναρχικό επαναστάτη Θεόφιλο Μαυρόπουλο, ο οποίος συνελήφθη στις 18/05/11 έπειτα από ένοπλη συμπλοκή αφήνοντας κάτω δύο μπάτσους τραυματίες και δυστυχώς τραυματιζόμενος και ο ίδιος, γεγονός που τον οδήγησε στην αιχμαλωσία του. Παρακολουθώντας τις καταθέσεις των μπάτσων (Λεοντόπουλος, Δρόσος) που κλαιγόντουσαν στην έδρα για το πόσο πόνο βίωσαν και τα ουρλιαχτά που έβγαζαν από τα χτυπήματα του Θεόφιλου, γεγονός που μόνο χαμόγελο μπορεί να φέρει σε έναν αναρχικό βλέποντας πόσο εύκολα αλλάζουν οι ρόλοι και πως μεταβάλλεται ο θύτης της υποδούλωσης, της ξευτίλας, της προστασίας των θεσμών, των ξυλοδαρμών των μεταναστών και των περιθωριοποιημένων, των προστατών του κράτους και του κεφαλαίου, της διακίνησης ναρκωτικών, της αναπαραγωγής των εξουσιαστικών σχέσεων, της υποταγής και της ανελευθερίας, σε θύμα στα χέρια ενός αναρχικού που παλεύει για την ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Δεν περιμέναμε την κατάθεση των μπάτσων για να υπερασπιστούμε τις επιλογές του συντρόφου μας. Ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ανέλαβε την ευθύνη της πράξης του τονίζοντας πως θα το ξαναέκανε αν χρειαστεί. Ανοίγοντας πυρ στους εχθρούς της ελευθερίας έδωσε την ευκαιρία στον σύντροφό του να ξεφύγει με το ίδιο τους το περιπολικό. Μια πράξη που αναδεικνύει το πώς νοηματοδοτούμε την έννοια της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με όλα τα μέσα και ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Δηλώνουμε λοιπόν ότι είμαστε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον σύντροφό μας Θεόφιλο Μαυρόπουλο και ότι είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα του.

Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΑΣ,

 ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΤΑΡΤΗΣ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ.*

 

*σύνθημα που ακούστηκε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο σύντροφος λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του.

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.