Λίγα λόγια για την Συνέλευση

Σπάζοντας τη σιωπή γύρω από την υπόθεση της αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Με αρχή το Σεπτέμβρη του 2009 και τις συλλήψεις στο Χαλάνδρι, πλέον 9 μέλη της Ε. Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές ανά την Ελλάδα ενώ πολλοί άλλοι σύντροφοι σέρνονται από την αντιτρομοκρατική και τους δικαστές από μπουντρούμι σε μπουντρούμι καταδικασμένοι ή προφυλακισμένοι για την ίδια υπόθεση.
Η στάση των 9 μελών της Ε. Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής τους, η ανάληψη πολιτικής ευθύνης, η αξιοπρεπής στάση τους μέσα στις φυλακές και η προσπάθειά τους να αφήσουν άδεια κελιά πίσω τους τροφοδοτεί την ανάγκη μας να σταθούμε αλληλέγγυοι στους φυλακισμένους συντρόφους μας περισσότερο από ποτέ. Το “fast track” στρατοδικείο που λαμβάνει χώρα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όσα θα έρθουν και οι πιλοτικές κινήσεις που πάνε να εφαρμοστούν πρώτη φορά σε αυτούς (δίωξη για το κείμενο αλληλεγγύης που έγραψε η Ε. Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και ο αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος για το αναρχικό στέκι Ναδίρ) θα μας βρουν δίπλα στους συντρόφους μας και απέναντι σε όποια εξουσία.
Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, και να εγκαταλείψουμε τους συντρόφους μας στο έλεος των κρατικών στοχεύσεων και πρακτικών. Ενώνουμε τις διαθέσεις μας, προβαίνοντας στην ανάπτυξη δράσεων αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους, μην αφήνοντας στο απυρόβλητο την ίδια την εξουσιαστική επιβολή και τονίζοντας με κάθε ευκαιρία την αναγκαιότητα για την αύξηση των πολύμορφων αρνήσεων εναντίον του εξουσιαστικού συστήματος.Αρνούμαστε το ρόλο του θύματος και πόσο μάλλον του “εκ των προτέρων ηττημένου” λόγω της καταστολής που έχει εξαπολύσει το κράτος στον αναρχικό χώρο τα τελευταία δύο χρόνια. Η παρουσία του αντιεξουσιαστικού χώρου πρέπει να γίνει πιο εμφανής από ποτέ. Πορείες, αφισοκολλήσεις, συνθήματα στους δρόμους, συγκρούσεις, καταλήψεις, επιθέσεις συνθέτουν την πολυμορφία του. Η αλληλεγγύη προς τους φυλακισμένους συντρόφους που διώκονται για την ανατρεπτική τους δράση ή για την πολιτική τους ταυτότητα ήταν και είναι μία από τις προτεραιότητές μας. Γιατί… όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους πολέμου, ξεχνάει τον ίδιο τον πόλεμο. Προτάσσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας αρνούμενοι λογικές επιλεκτικής αλληλεγγύης και διαχωρισμών. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας δημιουργώντας ένα ισχυρό ανάχωμα στη γενικευμένη κρατική καταστολή. Και δεν υπάρχει καλύτερος διαθέσιμος τρόπος για την υπέρβαση από το να πράξουμε, να δείξουμε με τις κινήσεις μας πως εμείς αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα της αλληλεγγύης.
Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε ανοιχτή κουβέντα για τη δημιουργία μιας Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Ε.Ο.ΣΠΦ, καθώς και σε όλους τους συντρόφους που διώκονται για την ίδια υπόθεση. Μέσα από αυτό επιθυμούμε να στείλουμε σινιάλο αλληλεγγύης σε όλους τους συντρόφους που έχουν μπει στο στόχαστρο της καταστολής, αλλά και στην ίδια την οργάνωση. Επιθυμούμε τον αποτελεσματικότερο συντονισμό και την εντατικοποίηση της δράσης με την οποία φιλοδοξούμε να προωθήσουμε την αλληλεγγύη μας για την υπόθεση που καταπιανόμαστε.Απευθύνουμε, λοιπόν, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, δημόσιο κάλεσμα σε όποιον/όποια σύντροφο/ισσα επιθυμεί να συντονίσει μαζί με άλλους συντρόφους την υπόθεση της αλληλεγγύης για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στόχος μας είναι η ενεργή συμμετοχή στις ανοιχτές διαδικασίες της συνέλευσης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της και στην περαιτέρω διεύρυνση της δυναμικής της. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους συντρόφους μας να είμαστε όσο το δυνατόν αποδοτικότεροι και αιχμηροί απέναντι στην εξουσία και τον πολιτισμό της. Είμαστε βέβαιοι/ες πως κάθε κίνηση αλληλεγγύης ενδυναμώνει τις αντοχές και την επαναστατική συνείδηση αμφίδρομα, στέλνοντας το μήνυμα στους ανθρωποφύλακες και στη δικαστική μαφία , ότι οι φυλακισμένοι σύντροφοι δεν είναι μόνοι.Oι κραυγές που διατρανώνουν με σθένος και επιμονή, το πάθος για άρνηση της εξουσίας, είναι μια ενιαία φωνή που ταράζει την ραθυμία της κανονικότητας και της υποταγής. Και που δεν θα σταματήσει να ακούγεται ποτέ όσο υπάρχει αυτός ο πολιτισμός και όλα τα γνωρίσματα που τον αποτελούν… 

Σύντροφοι/Συντρόφισσες

4 thoughts on “Λίγα λόγια για την Συνέλευση”

 1. Καλησπέρα.

  Θα ήταν εύκολο στη συνέλευση να στείλει μια πιό εμπεριστατωμένη νομική τοποθέτηση επι του θέματος με τα μέλη της ΣΠΦ και την έκδοση τους στην Ιταλία?
  Υπάρχει μια σχετική ανάρτηση στο ιντυ αλλά δέν είναι αρκετή, και θα ήταν καλό
  όσες συνελεύσεις ασχολούνται με τους πολιτικούς κρατούμενους, να είναι ενημερωμένοι επαρκώς.

  Αν υπάρξει κάτι, ενημερώστε μας.

  Συντροφικά

  1. Θα σας στείλουμε την Παρασκευή απάντηση που θα έχουμε κ συνέλευση

 2. ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ
  Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά είχε κάνει ομόφωνα αποδεκτό στις 05/07/2012, το αίτημα του Σάββα Ξηρού για πεντάμηνη διακοπή της κράτησής του και μεταφοράς του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκης.
  Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, ζητά για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του Σάββα Ξηρού, και προτείνει άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης. Η ΕΛΑΣ επικαλείται συγκεκριμένα με έγγραφο της “…ότι θα είναι δύσκολη η φρούρηση του Σάββα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ γιατί το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει πρόσβαση στο πανεπιστήμιο που συχνάζουν αντιεξουσιαστές / αναρχικοί όπου επίσης έχουν και την κατάληψη ΝΑΔΙΡ και ότι κινητοποιήσεις για την ΔΕΘ ή την επέτειο του Πολυτεχνείου θα έθετε σε κίνδυνο την φρούρηση για τον Σάββα Ξηρό στο ΑΧΕΠΑ.”.
  Κατόπιν τούτου ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, επικαλούμενος και δική του δικαστική υποχρέωση, εισήγαγε στο τριμελές πλημμελειοδικείο να συζητηθεί εκ νέου η διακοπή ποινής του αιτούντος την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ.
  Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στον Ελλαδικό χώρο ή καλλίτερα στην Ελληνική δικαιοσύνη να ακυρώνεται απόφαση δίκης και να ξαναπαραπέμπτεται εκ νέου στον εισαγγελέα.
  Θα θέλαμε πολύ να γελάσουμε με τις δικαιολογίες της ΕΛΑΣ περί προβλήματος φρούρησης λόγω των αναρχικών υποκειμένων που συχνάζουν πλησίον του ΑΧΕΠΑ όταν όχι μόνον η ΕΛΑΣ εισβάλλει όποτε θέλει και καταστέλλει καταλήψεις τύπου ΝΑΔΙΡ αλλά συλλαμβάνει και καταστέλλει αναρχικούς/ες- αντιεξουσιαστές/ιες μέσα από τα σπίτια τους. Επίσης η ΕΛΑΣ γνωρίζει πολύ καλά και τις πανελλαδικές ακόμη πορείες αλληλεγγύης σε φυλακισμένους συντρόφους/ες που κατά καιρούς οργανώνονται από αντιεξουσιαστές – αναρχικούς/ες σε χώρους κράτησής τους και το πώς η απόσταση δεν μας πτοεί. Και αυτή την φορά για ένα αίτημα που είναι του ίδιου του Σάββα πως και γιατί οι αναρχικοί θα έπρεπε να διαταράξουν την σοβαρή περίθαλψή του ?
  Μήπως οι φοβίες της ΕΛΑΣ ή καλλίτερα της ίδιας της αντιτρομοκρατικής είναι άλλες ? Μήπως κατά βάση θα έπρεπε πραγματικά η εξουσία στην Ελλάδα να φοβηθεί λίγο περισσότερο -τουλάχιστον από νομικής πλευράς -Το Ευρωπαικό δικαστήριο περί καταγγελίας για βασανιστήρια που ήδη έχει εκλάβει για την υπόθεση του Σάββα Ξηρού ? και το συνεχίζει ? Γιατί τα νοσοκομεία που η Ελλάς προτείνει δεν είναι ούτε τα αρμόδια ούτε αυτά που ο Σάββας ζήτησε για να περιθάλψει τα σοβαρά προβλήματα υγείας του. Πως είναι δυνατόν ο Σάββας να δεχτεί πάλι για την περίθαλψή του ένα νοσοκομείο που του προτείνει η ΕΛΑΣ ?

  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ
  ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ
  ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 19 ΙΟΥΛΗ 2012, ΩΡΑ 9.00 Π.Μ

  « ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠ΄ΤΑ ΚΕΛΙΑ» – 98FM

  http://krauges.radio98fm.org/?page_id=1425

 3. ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php